Skip to main content

Alyélo Sifnos: Το νέο hot spot του νησιού

1 Αυγούστου 2023
Alyélo Sifnos: Το νέο hot spot του νησιού

Alyélo σημαίνει ανεμελιά και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα. Είναι η απλότητα του αυθεντικού ελληνικού καλοκαιριού, μέσα από δημιουργικά πιάτα, εκλεκτά κρασιά και δροσιστικά cocktails. Όσοι αγαπούν τη Σίφνο ή την επισκεφτούν για πρώτη φορά, μπορούν να γνωρίσουν το νέο hot spot που κερδίζει μεμιάς τις εντυπώσεις.

alyelo sifnos 14

Πηγή έμπνευσης για το όνομα; Τα αλμυρίκια (al) της παραλίας του Φάρου και ο γαλάζιος ουρανός (y cielo). Φτιαγμένο με αγάπη και φροντισμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, το Alyélo δεν είναι απλώς ένα all day bar restaurant, αλλά μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, σε μια μεγάλη, φιλόξενη αυλή, πάνω στο κύμα.

alyelo sifnos 65

Οι ιδιοκτήτες του, Κώστας Σουλιώτης και Βέρα Πολίτη, αγάπησαν τη Σίφνο από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισαν, πριν 15 χρόνια και γρήγορα έκαναν τον Φάρο δεύτερο σπίτι τους. Θέλοντας να ανταποδώσουν την ομορφιά, τη γαλήνη και τη φιλοξενία που τόσο απλόχερα τους πρόσφερε ο τόπος, αποφάσισαν το 2023 να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, σε ένα διατηρητέο Σιφνέικο κτίσμα του 1800 που ήταν κάποτε αγγειοπλαστείο.

alyelo sifnos 237

Μαζί με τα παιδιά τους, Στέλλα και Αντώνη, τον chef Θοδωρή Γρηγοριάδη και τον restaurant manager Απόστολο Τζίβα, δημιούργησαν ένα σημείο αναφοράς για brunch, lunch, dinner και cocktails, πάντα με σεβασμό στο τοπίο και την ιστορία του Φάρου.

alyelo sifnos 174
alyelo sifnos 51

Ο chef Θοδωρής Γρηγοριάδης, με μακροχρόνια εμπειρία στα εστιατόρια: Σπονδή, Marconi’s και Pantheon, εμπνεύστηκε ένα πρωτότυπο μενού, με βάση τα εποχικά υλικά, στο οποίο ξεχωρίζουν πιάτα όπως: ταραμοσαλάτα με μαρινάτη γαρίδα, σαλάτα με φρέσκο τόνο και αλμύρα, ντολμαδάκια στη σχάρα με καπνιστό χέλι, «μπιάνκο» με σφυρίδα και ροφό, σπαγγέτι με στείρα και αυγοτάραχο, καλαμάρι σχάρας στο μελάνι του, χταπόδι με χούμους και λαδόξιδο. Στα γλυκά, κυριαρχούν το δροσιστικό γαλακτομπούρεκο με κρέμα λεμονιού, η μους σοκολάτας, η πορτοκαλόπιτα με λευκή σοκολάτα, το γιαούρτι με ροδάκινο. Εντυπωσιακή, επίσης, είναι και η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Απόστολος Τζίβας, με πάνω από 60 ετικέτες Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

alyelo sifnos 164

Με θέα τη Χρυσοπηγή, τη θάλασσα του Αιγαίου και τον παραδοσιακό οικισμό του Φάρου, το Alyélo, μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι, όπου η παράδοση των Κυκλάδων παντρεύεται με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές. Και όλα αυτά, κάτω από τα αλμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους γενναιόδωρα, ως το τέλειο φυσικό ντεκόρ, για να στηθεί μια μεγάλη γιορτή. Γιατί κάθε γεύμα στο Alyélo είναι ακριβώς αυτό: μια μεγάλη γιορτή ανάμεσα σε φίλους, όπου μπορείς να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

credits:https://www.asisters.gr/